| TOT HIER EN VERDER

Het project is ontstaan vanuit mijn onderzoek naar ‘het zwarte gat’. Dit onderzoek vertrok vanuit mijn persoonlijke angst voor de periode na het afstuderen; de druk die ik voelde om mijn open toekomst in te vullen. Het doel van mijn onderzoek was het ontwikkelen van een strategie die zou voorkomen dat ik in het zwarte gat zou vallen.

TOT HIER EN VERDER is een zwart zitelement, waar mensen over het zwarte gat kunnen discussiƫren. Naar mate er meer mensen zullen plaatsnemen, zal het zwart verdwijnen door de warmte van hun lichamen. Dit staat symbool voor het idee dat het zwarte gat niet bestaat. Door met anderen je angsten te bespreken, kun je het zwarte gat voorkomen of bestrijden. Het is een ontmoetingsplek. In een tijd waarin we alles van onszelf moeten, kunnen we beter ontmoeten. Niet meer moeten, maar ook mensen ontmoeten.